Бруталните руски атаки в Донбас продължават и окупаторите хвърлят всичко,

...
 Бруталните руски атаки в Донбас продължават и окупаторите хвърлят всичко,
Коментари Харесай

Защитниците на Бахмут стоят по пет дни болни и недохранени в окопите, молят за подкрепа

 Бруталните съветски офанзиви в Донбас не престават и окупаторите хвърлят всичко, което имат, сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски 

Войници, които пазят Бахмут, не нуждаят от в допълнение въоръжение и от подкрепление в жива мощ. Това сподели младши лейтенант Евгений Оропай, който е командирът на рота от батальон „ Свобода “ на Националната армия на Украйна пред „ Апостроф “, представен от осведомителната организация УНiАН. 

" Ситуацията може да се промени, в случай че ни докарат повече танкове, минохвъргачки и артилерийски цеви, в случай че работи авиацията. Има задоволително хора, само че не стигат за ротация. Момчета от време на време седят в студени окопи от три до пет дни, те са недохранени, недотоплени, заболели. Мобилизираните руснаци непрестанно щурмуват нашите позиции и това изтощава нашите братя. Артилерия, танкове непрестанно работят по позициите ни, пехотата хвърля гранати ", изясни боецът.

Въпреки това Оропай има вяра, че съветските нашественици няма да съумеят да изпълнят задачите си и да завладяват Бахмут преди Нова година. 

„ Те нямат опция в този момент да навлязат на 10-12 км във вътрешността в територията и да се закрепят там. До Нова година ще са на своите позиции, а по-късно, уповавам се, да дойдат тези военни, които в този момент се образоват, с цел да ни оказват помощ за контранастъпление “, сподели още той.

В същото време президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, представен от УНiАН, че бруталните съветски офанзиви в Донбас не престават и окупаторите хвърлят всичко, което имат, в офанзивата.

„ Те не могат да победят нашата войска и по тази причина унищожават всеки град и село, съобщи Зеленски в следващото си послание към украинците.

„ Единственият метод да ги спрем, е да изтласкаме съветските терористи малко по малко от нашата украинска земя. Трябва да продължим да оказваме напън върху Русия, да търсим нови и нови способи да надигнем пред правораздаването всеки съветски терорист, всеки съветски олигарх и всички съветски публични лица и пропагандисти. Потърсете отговорност за всичко, което вършат против Украйна и против свободата “, прикани той.

Междувременно анализаторите от американският Институт за проучване на войната ISW предвидиха, че и през 2023 година съветските окупатори, даже и да атакуван от територията на Беларус, най-вероятно няма да могат да завладяват Киев. 

От ISW означават, че съветските сили не са съумели да затвърдят триумфите си в Украйна и са изгубили над 70 хиляди квадратни километра от окупираната територия след изтеглянето си от Киев. Сега нашествениците напредват в Бахмут не повече от 100-200 метра дневно, съсредоточавайки главните си старания там.

 

Според съветски анализатори обаче боевете към този момент са по улиците на града и с цел да не го загуби, украинското командване е хвърлило запасите си от другите елементи на фронта.

 

Главнокомандващия Валерий Залужни пък разяснява, че Русия възнамерява да употребява във войната против Украйна 200 000 военнослужещи. Той не се съмнява, че руснаците още веднъж ще тръгнат към Киев. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР